WAAROM KIEZEN VOOR BRAINBOWS

Hier zijn een paar redenen waarom u zou moeten overwegen om producten van Brainbows te kopen:

 
UNIEKE EN DUURZAME MATERIALEN
Brainbows gebruikt milieuvriendelijke materialen zoals kurkleer* en gerecycled denim** om hun producten te maken. Deze materialen zien er niet alleen geweldig uit, maar bevorderen ook duurzame mode en verminderen afval.
cork fabric
HANDGEMAAKT VAKMANSCHAP
Elk product van Brainbows wordt met de hand gemaakt, met grote zorg en aandacht voor detail, waardoor de hoogste kwaliteit en uniekheid wordt gegarandeerd.
.
 
STEUN EEN KLEIN BEDRIJF
Door bij Brainbows te kopen, steunen klanten een klein bedrijf in België. Ze kopen niet alleen een uniek en kwalitatief hoogstaand product en ondersteunen lokaal ondernemerschap. Ze ondersteunen ook een gezin.
Brainbows family

 

GEPERSONALISEERDE SERVICE

 

Brainbows waardeert hun klanten en streeft naar persoonlijke service. Ze doen er alles aan om de klanttevredenheid te waarborgen en zijn altijd beschikbaar om eventuele vragen of opmerkingen te beantwoorden.
.
 
 
MODERNE ONTWERP
De producten van Brainbows zijn niet alleen duurzaam maar ook modieus, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor klanten die er stijlvol uit willen zien en tegelijkertijd duurzame mode willen ondersteunen.
Hipbow premium
Brainbows is een geweldige keuze voor klanten die waarde hechten aan duurzaamheid, slow fashion, uniek design en persoonlijke service. Door bij Brainbows te kopen kunnen klanten zich goed voelen over hun modekeuzes terwijl ze een klein bedrijf steunen. 

 

small business love

 

 
 
 
 
 
 
 

* KURKLEER

 Kurkleer, ook wel kurkstof genoemd, is een materiaal dat wordt gemaakt van de schors van kurkeiken. Kurkeiken zijn vooral te vinden in het Middellandse Zeegebied, met name in landen als Portugal, Spanje en Italië.

Een van de belangrijkste redenen waarom kurkstof als duurzaam en milieuvriendelijk wordt beschouwd, is omdat het een hernieuwbare grondstof is. Kurkeiken kunnen tot 200 jaar oud worden en hun schors kan om de 9-12 jaar worden geoogst zonder de boom te beschadigen. Dit betekent dat kurkstof kan worden geproduceerd zonder bomen te kappen of te beschadigen, waardoor het een duurzaam alternatief is voor andere materialen.
Kurk is niet alleen hernieuwbaar, maar ook biologisch afbreekbaar en recycleerbaar. Dit betekent dat wanneer een product van kurkstof het einde van zijn levensduur bereikt, het op een milieuvriendelijke manier kan worden afgevoerd.
bow tie made from cork fabric
Kurk is ook een uitstekende keuze voor milieubewuste consumenten, omdat het wordt geproduceerd met behulp van een productieproces met weinig impact. De schors van de kurkeik wordt met de hand geoogst en vervolgens gekookt en behandeld met hitte en druk om de kurkstof te creëren. Dit proces is energiezuinig en produceert geen schadelijke bijproducten of emissies.
Over het algemeen is kurkleer een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal dat een uitstekende keuze is voor consumenten die op zoek zijn naar hoogwaardige en milieuvriendelijke producten. Door te kiezen voor producten gemaakt van kurk, kunnen consumenten zich goed voelen over hun modekeuzes en hun impact op de planeet.
 
 
 
 
advantages of cork fabric
rainbow of bow ties

** GERECYCLEDE EN UPCYCLED JEANS

 Onze bretels zijn gemaakt met garen dat post-consumer denim bevat en geweven is in België. 

recycled suspender straps

Het "hack your jeans"-proces: versleten jeansbroeken worden gebruikt als grondstof. Dit post-consumer denimmateriaal wordt mechanisch versnipperd tot een gerecyclede vezel van de beste kwaliteit. Deze vezel is de grondstof van de volgende verwerkingsstappen. Door de denimvezels te mengen met ecologische vezels zoals Tencel®, dope dyed viscose of post-consumer gerecycled polyester, ontstaat een functioneel open-end garen. Zo ontstaat uit een oude jeans een spiksplinternieuwe klos om mee te weven of breien, met een beperkte ecologische voetafdruk.

hack your jeans process
 
 
 
 
 

Door te kiezen voor een upcycled of gerecycled product draag je bij aan een circulaire economie, verminder je afval en verklein je je voetafdruk.

VERPAKKING

 Bovendien zijn zelfs onze verpakkingen 100% biologisch afbreekbaar, zodat ze naadloos passen in onze ecologisch verantwoorde aanpak.